Edelstenen

 Wat zijn edelstenen eigenlijk?

 

Dit lijkt een makkelijke vraag, maar het is maar afhankelijk vanuit welke visie je deze vraag beantwoordt. Puur wetenschappelijk zijn edelstenen ontstaan door natuurlijke processen. Magma wat heel langzaam afkoelt en een kristalstructuur vormt, stukjes steen die zich vermengen met water en metalen, of stenen die worden verhit. Al deze processen zorgen ervoor dat de structuur van een steen verandert waardoor er edelstenen ontstaan. Dit is een proces wat zich vaak diep in de aarde afspeelt en soms miljoenen jaren kost. Tegenwoordig worden deze processen ook nagebootst in laboratoria waardoor ‘nieuwe’ soorten edelstenen ontstaan, maar dit zijn eigenlijk geen natuurlijke edelstenen.

Naast de wetenschappelijke uitleg, zijn er vele andere beschrijvingen over wat edelstenen zijn. Vele oude culturen gebruikten edelstenen tijdens rituelen. Al eeuwenlang wordt er geneeskrachtige werking toegekend aan edelstenen. Er zijn vele theorieën over hoe dit mogelijk is, maar helaas zijn die nog niet onomstotelijk bewezen. Wat wel een feit is, is dat vele mensen benoemen dat ze de aanwezigheid van edelstenen kunnen voelen, en dat ze een positieve werking hebben op metafysische processen. Persoonlijk heb ik bijzondere dingen ervaren met edelstenen. Ik heb in mijn huis een amethist geode staan, en ik ben er van overtuigd dat deze mijn leven positief beïnvloedt. Het enigste wat ik hierover kan aanraden is om het zelf te ervaren. Kies je edelsteen op gevoel uit en ervaar gewoon wat het met jou en je leven doet.

Gebruik van edelstenen?

Edelstenen oefenen hun invloed uit op hun omgeving. Je kunt dus gewoon stenen in je huis leggen in ruimtes waar je vaak bent. Behalve dat ze mooi zijn als decoratie, zullen ze ook de energie in deze ruimte beïnvloeden. Als je extra van de energieën wil profiteren kun je groepjes stenen plaatsen, en kun je ze zelfs in rasters leggen wat hun werking versterkt. Een hexagonaal raster wordt vaak gebruikt omdat dit het dichtste bij de structuur van de kwartskristallen komt.

Veel mensen dragen edelstenen ook bij zich. Dit kan gewoon door losse steentjes in je broekzak te dragen, eventueel in een zakje of medicijnbuideltje. Echter ook edelstenen verwerkt in sieraden werken prima. Het belangrijkste hierbij is dat ze zich binnen je aura bevinden, zodat ze de energie van jouw lichaam kunnen beïnvloeden.

Edelstenen worden ook vaak gebruikt ter ondersteuning van meditaties en therapieën. Tijdens meditatie kun je edelstenen gewoon in je hand houden. Voor therapieën zijn er verschillende methodes, afhankelijk van de soort therapie. Wat bij alle vormen van therapieën in ieder geval mogelijk is, is om edelstenen in de therapieruimte te plaatsen.

 

 

De waardering van zenmood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 33 reviews.