Amethist

Uiterlijke kenmerken: Amethist is verkrijgbaar in de kleur lichtpaars tot donkerpaars. Hierbij geldt, hoe donkerder, hoe zuiverder. Ruwe Amethist is doorzichtig en bestaat uit puntige kristallen. Er zijn ook geodes van Amethist verkrijgbaar.

Lichamelijke eigenschappen: Maakt de geest helder zodat bijv. alcohol en drugs minder invloed op je krijgen. Het ondersteunt de opname van zuurstof in het bloed en het afvoeren van afvalstoffen. Werkt goed tegen verslavingen. Daarnaast helpt het ook bij symptomen van tinnitus, zenuwaandoeningen of andere disbalans in de hersenen.

Emotionele eigenschappen: Helpt vaste gewoontes en patronen te doorbreken en de basisoorzaak van gedrag te achterhalen. Het helpt om je verantwoordelijkheid te nemen en uit een eventuele slachtofferrol te stappen. Het zet je met beide benen op de grond.

Spirituele eigenschappen: Ondersteunt bij meditatie en om contact te maken met je gidsen en engelen. Opent en zuivert het kruinchakra en je derde oog en helpt zo om je spiritueel te ontwikkelen.

Chakra’s: Kruinchakra en Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld(en): Vissen en Waterman, Ram Boogschutter

Verzorging en onderhoud: Leg Amethist nooit in direct zonlicht, dit kan de paarse kleur laten vervagen.

De waardering van zenmood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 33 reviews.