Wierookstokjes en kegeltjes

Wat is het?

Pure wierook bestaat meestal uit hars of gom gemengd met gemalen of fijngestampte kruiden. Bij wierookstokjes en kegeltjes wordt hier bindmiddel aan toegevoegd waardoor ze de vorm van een kegeltje krijgen of waardoor ze mooi om een houten stokjes blijft plakken. De houten stokjes die hiervoor gebruikt worden zijn vaak gemaakt van bamboe, hoewel tegenwoordig ook andere soorten hout worden gebruikt. Aangezien bij wierookstokjes ook het hout brandt, geeft dit een kleine verandering in de geur ten opzicht van de kegeltjes.

Hoe wordt het gebruikt?

Wierookstokjes en kegeltjes kun je branden in speciale houdertjes hiervoor. Echter je kunt ook een wierookstokje in de grond van een bloembak steken. De kegeltjes kun je in principe op ieder brandvast schoteltje branden.

Steek het uiteinde aan met een aansteker of lucifer en wacht even tot het uiteinde goed gloeit. Daarna blaas je het vlammetje uit en laat je het kegeltje of stokje gloeiend opbranden.

Voordelen:

Makkelijke in gebruik en in veel geuren verkrijgbaar van veel verschillende merken.

Nadelen:

Het bindmiddel beïnvloedt de geur van de wierook. Bij de wierookstokjes geldt dit ook voor de houten stokjes die worden gebruikt.

De waardering van zenmood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 33 reviews.