Wierook en Geuren

Wierook en olie

Geuren roepen vanaf jonge leeftijd al herinneringen en associaties op. Ze creëren een bepaalde sfeer in huis en roepen een bepaalde gemoedstoestand op. Denk aan de geur van verse koffie, vers gebakken brood, maar ook de geur van het bos of de zee zijn voor velen bekende geuren.

Het gebruik van geuren om de gemoedstoestand te beïnvloeden wordt al eeuwen lang gebruikt. In bijna alle culturen wordt wierook en/of geurproducten gebruikt bij ceremonies. Het bekendste hierin is het hindoeïsme, waar wierook vaak gebruikt wordt bij rituelen. Maar ook bij ieder ander geloof worden ze gebruikt, in de kerk wordt iedere mis Mirre gebrand.

In het verre verleden werden kruiden fijngestampt en met elkaar gemengd. Dit was de eerste vorm van wierook die gebruikt werd. Tegenwoordig zijn de kruidenmengsel kant en klaar te koop, en worden ze in vele vormen verkocht, als wierookstokjes, kegeltjes, of vermengd in olie. Echter ook de pure wierook is nog steeds te koop, vaak in de vorm van Resin wierook of smudgesticks. Iedere vorm heeft voor- en nadelen. Op de volgende pagina’s staan de verschillende vormen beschreven met daarbij hoe ze te gebruiken.

 

 

De waardering van zenmood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 32 reviews.