Etherische Olie

Wat is het?

Etherische Olie is eigenlijk niets anders dan een plantaardige olie, waaraan ingrediënten zijn toegevoegd die zorgen voor een aangename geur. Er bestaan veel verschillende soorten olie. De meeste gebruikte is de aromatische olie (ook wel geur- of parfumolie genoemd) die ook op vele plekken verkrijgbaar is. Deze olie is, zoals de naam al zegt, bedoelt voor aroma oftewel geurverstuiving. Er zit echter vaak wel een groot verschil in kwaliteit van deze oliën. De ‘goedkopere’ oliën, bevatten vaak minder essentiële stoffen en zijn erg verdund, waardoor de geur erg vluchtig is en snel verdwijnt. Alle oliën op deze website, zijn van goede kwaliteit en blijven dan ook langdurig hangen.

Naast aromatische oliën zijn er ook verschillende soorten massage oliën. Deze oliën zijn anders samengesteld zodat ze veilig op de huid of in bad kunnen worden gebruikt.

Hoe wordt het gebruikt?

Aromatische olie kan gebrand worden in aroma-diffusers. Deze heb je in verschillende soorten en maten. Zowel de aromadiffusers waarbij een theelichtje wordt gebruikt, als de elektrische aromadiffusers worden tegenwoordig veel gebruikt en zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Bij beiden is het belangrijk dat je eerst een laagje water in de diffuser doet en daarin enkele druppeltjes olie laat vallen. Bij een aromatische olie van goede kwaliteit zijn 2 a 3 druppeltjes voldoende.

Je kunt de olie echter ook op stoffen (kleding, kussens, dekens) laten vallen, of op bepaalde poreuze stenen.

Massageoliën worden vaak gemengd met een basiscreme voor ze gebruikt worden tijdens een massage. Bij gebruik in bad is het belangrijk om geen ander badschuim of iets dergelijks toe te voegen.

Voordelen:

Olie is makkelijk in gebruik, en in tegenstelling tot wierook, wordt de geur niet door middel van rook verspreid maar door waterdamp.

Nadelen:

In vergelijking met wierook blijft de geur van etherische oliën wel verdund en is daardoor minder scherp en geconcentreerd.

De waardering van zenmood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.