Resin Wierook

Wat is het?

Resin wierook wordt gezien als de pure wierook en bestaat meestal uit hars of gom gemengd met gemalen of fijngestampte kruiden. In vergelijking met wierookstokjes of kegeltjes is de geur van resin wierook veel geconcentreerder en scherper. De geur blijft dan ook veel langer hangen en kan ook goed gebruikt worden voor grote ruimtes.

Hoe wordt het gebruikt?

Resin wierook kan op meerdere manieren gebruikt worden. Men kan deze branden in speciaal hiervoor ontwikkelde resin branders. Hier kun je een houtskooltjes laten branden. Wacht even tot het houtskooltje helemaal gaat gloeien en leg dan daarop (eventueel op het vaak bijgeleverde zeefje) de resin wierook. Je kan echter ook een vuurvast schaaltje gebruiken waarin je het houtskooltje brand en daarop de resin wierook legt.

Een andere manier om resin wierook te branden is door middel van een oliebrandertje met theelichtje. Leg een klein stukje aluminiumfolie op de bovenkant en leg daarop de resin wierook. Steek vervolgens een theelichtje eronder aan.

De resin wierook bevat hars of gom die erg plakkerig wordt bij het verwarmen. Door het gebruik van aluminiumfolie, kun je de resin wierook na het branden weer makkelijk verwijderen zonder de oliebrander te beschadigen.

 

Voordelen:

Resin wierook is pure wierook waardoor de geur dit ook is. Je hebt slechts een heel kleine hoeveelheid nodig, en de geur blijft lang hangen.

Nadelen:

Resin wierook is iets ingewikkelder in gebruik.

De waardering van zenmood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.