Smudge

Wat is het?

Smudge is bedoeld om negatieve energieën te verdrijven en ruimtes of personen te reinigen. Meestal wordt hiervoor witte salie of Palo Santo gebruikt. Witte salie is het meeste bekende smudge-product en wordt gebruikt bij vele zuiveringsrituelen. Palo Santo zijn stokjes hout die bekend staan als het heilige hout. Dit werkt ook zuiverend, heeft een aangename geur en  wordt gebruikt voor positieve energie, spirituele ontwikkeling en heeft ook een rustgevende werking. Tegenwoordig zijn er echter ook andere smudgesticks te verkrijgen. Dit zijn dan puur gedroogde takjes, bladeren of hout.

Hoe wordt het gebruikt?

Er zijn speciale smudge-bakje of schoteltjes te krijgen, maar in principe volstaat ieder vuurvast schoteltje. Steek de gedroogde takjes, blaadjes of hout aan met een aansteker of lucifer en laat ze zachtjes smeulen. Vaak worden veren gebruikt tijdens het smudgen om de geurende rook in ieder hoekje van de kamer te verspreiden, en ook op plekken te laten komen, waar hij door de luchtstroom normaal niet zou komen.

 

 

Voordelen:

Je brandt hierbij de pure ingrediënten, waardoor je alleen de geur krijgt die je brandt, zonder mengeling van enig ander product. De geur is zeer sterk en blijft dan ook lang hangen.

Nadelen:

De blaadjes en takjes branden niet altijd even makkelijk en doven snel weer. JE moet ze soms dus meerdere malen opnieuw aansteken. Daarnaast kan de geur snel overweldigend worden. Het is dan ook aan te raden, om zeker bij het branden van witte salie, de ramen open te zetten. Dit is ook belangrijk voor het zuiveringsritueel omdat de negatieve energieen ook weg moeten kunnen.

De waardering van zenmood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 33 reviews.